www.ronnyfriman.com

           Mitt stjärntecken : Skorpionen

           23 Oktober ---> 22 November

                                                                 click for english

  


                                         NYCKELORD: Uthållig/Hemlighetsfull 
 HÄRSKARE: Pluto 
 ELEMENT: Vatten 
 TIDSPERIOD: 23/10-22/11 
                                             Den typiska Skorpionen är självständig, målmedveten och viljestark. En orädd och uthållig personlighet, som stimuleras av utmaningar. Att kämpa är någonting naturligt för denna dynamiska natur, och en del Skorpioner skyr inga medel för att nå sina mål.
Kraftfulla Pluto är den härskande planeten, vilket resulterar i en ständig strävan efter förändring. Skorpionen är mycket intensiv i allt hon företar sig, uppvisar handlingskraft och koncentrationsförmåga, vill alltid gå till botten med saker och ting - utforska och undersöka.
Skorpionen har lätt för att komma i kontakt med de inre, själsliga djupen och är inte sällan en god människokännnare. En stark vilja att omforma, såväl sitt eget som andras medvetande hör till bilden, varför Skorpionen genomgår många faser av förändring i sitt liv.
Det finns gott om känslor i detta lidelsefulla vattentecken. Skorpionmänniskan är mycket känslig och sårbar. Hon kan bli hämndlysten eller svartsjuk om känslorna såras, glömmer inte vare sig en väntjänst eller oförrätt i första taget utan ger vanligen igen förr eller senare, gärna dubbelt upp.
Baksidan med detta viljestarka tecken är kontrollbehovet. Skorpionen är alltid självbehärskad och registrerar med sin skarpa iakttagelseförmåga allt som sker i omgivningen. Här finns vidare en tendens att manipulera andra efter sina egna syften. Skorpionen bör ge akt på sig själv, så att inte en misstänksam eller beräknande läggning utvecklas. För varje Skorpion är det viktigt att lära sig att slappna av och släppa på kontrollen en smula.
Denna hemlighetsfulla natur berättar inte mycket om sig själv eller sina planer. Skorpionens intensiva känsloliv och starka inre upplevelser kan vara svåra att i ord förklara för andra, varför hon föredrar att behålla sitt innersta för sig själv. Detta tillsammans med den starka självkontrollen är förklaringen till att många Skorpioner upplevs som svåråtkomliga.
Liksom de övriga vattentecknen har Skorpionen en välutvecklad intuition och ett rikt inre liv. Denna dynamiska personlighet är i regel intresserad av det outforskade i tillvaron och tycker om att tränga in i det fördolda. Funderingar kring existentiella frågor hör vanligen till bilden.
All slags problemlösning fascinerar, varför Skorpionen gärna söker sig till yrken där möjlighet ges att tränga in på djupet i sitt ämnesområde. Lämplig karriär kan vara inom något verksamhetsområde som syftar till att utvidga andras medvetande, alternativt något undersökande eller kontrollerande yrke, som kräver uthållighet och sinnesnärvaro. Även kreativa, skapande sysslor ligger nära till hands.
Fysiskt förknippas tecknet med underlivet och avsöndringsorganen. Skorpionen har vanligen kraftfulla, passionerade känslor som sjuder under ytan, och ett starkt driftsliv. 

 Goda egenskaper 
 
Skorpionen är charmig, intelligent och målmedveten. Du vet vad du vill och går alltid till botten med saker och ting. 
Du älskar att utforska och undersöka - vad det än må vara - och du gör det passionerat och intensivt. 
Skorpionen är också ömsint och fantasifull och du ses ofta som en intressant och spännande person. Du är en sann vän och har också ett gott hjärta till dem som är svaga och verkligen behöver hjälp.

 Så tänker du 

Du är nyfiken och har alltid din radar igång i din omgivning. Du vill veta vad som sker och vad som är på gång. Du behöver känna att du har kontroll på den situation du befinner dig i. 
Du tänker kreativt och strävar hela tiden framåt. 

 Kärlek och vänskap 

Du är mycket passionerad när det gäller kärlek. Du faller pladask och tar för dig intensivt och fullständigt. 
Du behöver ömhet, fantasi och känna åtrå för den du älskar. Samtidigt måste din partner vara intellektuell och en person du kan se upp till. 
Du vill inte binda dig för tidigt utan vill skaffa dig så mycket livserfarenhet som möjligt innan det är dags.

 Här finner du goda vänner och kärlek 

Du passar mycket bra med Kräftan och Fiskarna, men det finns också bra förutsättningar med Oxen och Vattumannen. Dåliga förutsättningar har du hos Vågen och Stenbocken.


 Element 

Skorpionens element är vatten. 

 Kända Skorpioner 

Bill Gates, John Cleese, Goldie Hawn, Jodie Foster, Leonardo DiCaprio

 Mindre goda egenskaper 
 
Skorpionens starka vilja och målmedvetenhet kan ibland göra att andra människor såras. Din största svaghet är svartsjukan. Du vill ofta och gärna förändra och göra om - både för dig själv och för andra. Det gör att du ibland kan ses som lite manipulativ och beräknande. 
Skorpionen är lättretad och då vill du gärna hämnas med din giftgadd - ofta på ett lite tjurigt och barnsligt sätt. 
Du är mycket varm som person men det finns ändå en inneboende misstänksamhet som kan göra att du dömer människor i förväg.

 Yrken du passar inom 

Ditt intresse av att ständigt utöka kunskapen och det faktum att du inte ger upp inför problem, gör att du passar inom flera områden - exempelvis inom vetenskap, psykologi, kriminologi och arkitektur. 
Din höga ambition och kreativitet är sådant som också gör dig till en god egen företagare. 
Din uthållighet och pålitlighet har du också nytta av i flera yrken.

 Färger, siffror m.m. 

Färger: Skorpionens astrologiska färger är rött och grått.
Tursiffror: Den astrologiska tursiffran är 4.
Växter/blommor: Nejlika
Stenar: opal

 Planeten du styrs efter 

Den planet som Skorpionen styrs efter (påverkas starkast av) är Pluto.

 


 

Skorpionen på kinesiska


                             

www.ronnyfriman.com © 2007

Första SidanBilder Freddy Mercury - Queen FAQ´s Gästbok Koncentrationsläger

Kontakta Mig Lastbilar & BilarLite Om Sex Länkar, Smått & Gott Mitt StjärnteckenMotorcyklar

Poesi Polis Polis Pot...Skoj  • Skrivbordsbilder Sveriges Nollvision Till Minne Av...

Till Salu  • Upptäck VärldenVad Hände 1962 ?  •  Världens Giftigaste.. .Världens Underverk

footer image footer image