www.ronnyfriman.com

          click for english      Upptäck Världen 

                          Sida 2

 0     1                         


 

Världens Finaste Stränder:

 


 

 1. Praia do Sancho, Fernando de Noronha, Brasilien
 

Strandtyp: Lugn, naturnära
Strandförsäljarna lyser med sin frånvaro. Visst har det sina fördelar att Fernando de Noronha är ett naturreservat. Ett dopp i det kristallklara och varma vattnet känns som en dykning i ett akvarium. Nyfikna småfiskar kommer fram, och har du med dig snorkel, kan du se rockor och muränor endast ett 10-tal meter bort från stranden.

   

 


 

 2. Wailea Beach, Hawaii, USA
 

Strandtyp: Surfstrand
USA:s finaste strand ligger på ön Mauis södra sida. Surfarna på sina bodybrädor ger gratis underhållning och vågorna är sådär lagom höga så man kan ta en simtur i vattnet utan att behöva ta någon kallsup - om man nu orkar resa sig från den kritvita sanden som är alldeles för mjuk för att inte utnyttjas som underlag till en tupplur.

   


 

 3. Whitehaven Beach, Australien 

Strandtyp: Lugn, naturnära
Förmodligen världens vitaste sandstrand. Sandens silikonhalt är så hög att den kan användas för att rengöra guld- och silversmycken. Problemet är bara att du inte får ta med dig sanden från stranden. Ganska orättvist, egentligen, eftersom ingen här hemma kommer att tro dig när du berättar att du varit på en så vit strand.

   

   


 

 4. Long Bay, Jungfruöarna 

Strandtyp: Lugn, naturnära
Ya, man! Den ultimata karibiska stranden med höga, svajande palmer, vit sand, smaragröna korallrev och fina, låga vågor. Här finns gott om plats för alla och hängmattor för den som känner sig lite pömsig. Dessutom skymmer inga båtar utsikten, eftersom stranden är otillgänglig för båttrafik. "More than a beach of stunning beauty" (Travel Channel).

   

 


 

 5. Matira Beach, Bora Bora, Franska Polynesien 

Strandtyp: Lugn, naturnära
Av alla laguner som denna romantiska ö har att erbjuda är Matira Beach den finaste. Korallreven i närheten bromsar ner vågorna, vattnet är turkost och badkarsvarmt. Den perfekta lekplatsen för delfiner, allehanda småfisk och dig!

   

   


 

 6. Surfer's Paradise, Australien 

Strandtyp: Surfstrand, hög raggfaktor
Varje år flockas tusentals partysugna människor i detta surfmekka. Surfers Paradise har mycket att erbjuda i underhållningsväg från morgon till kväll. Dagtid kan du antingen hänga på stranden, shoppa eller besöka en av de olika temaparkerna i staden, som Sea World eller Movie World. På kvällen förvandlas Surfers Paradise till ett kokande myller av glada, festande människor som strosar omkring mellan olika klubbar, barer och kasinot.

   

   


 

 7. Datai Beach, Langkawi, Malaysia 

Strandtyp: Lugn, naturnära
Om din drömsemester består av vita sandstränder, turkost vatten och ljumma skogspartier kommer du att trivas här. Egentligen spelar det ingen roll, vilken av de 100 öarna i Langkawis skärgård du väljer, men Datai Beach på Pulau Langkawi (den största ön) är en bra utgångspunkt för att uppleva det ljuva strandlivet.

   


 

 8. Navagio, Zakynthos, Grekland 

Strandtyp: Lagom lugn, avsides
Zakynthos turistattraktion nummer ett och kanske Europas mest fotograferade strand. Det strandade båtvraket som upptar halva stranden är en imponerande syn. Hit kommer du bara med båt, vilket gör att man kan vila ostörd i skuggan av de höga klipporna som omger stranden. Kallas också för "Smugglers Cove" eftersom båten försökte smuggla cigaretter. Vem vet, du kanske hittar en limpa orörda cigaretter i sanden?

   

   


 

 9. Copacabana, Rio de Janeiro, Brasilien 

Strandtyp: Partystrand, hög raggfaktor
Ingen annan strand liknar Copacabana. Här trängs miljonärerna, biffiga strandraggare och trådsmala skönheter. Glöm det där med lugn och ro. Motionera står däremot högt i kurs på Rios mest kända strand. Var med i ett parti fotboll, volleyboll eller
futevolley, en blanding av båda.

         

     


 0     1                         


                             

www.ronnyfriman.com © 2007

Första SidanBilder Freddy Mercury - Queen FAQ´s Gästbok Koncentrationsläger

Kontakta Mig Lastbilar & BilarLite Om Sex Länkar, Smått & Gott Mitt StjärnteckenMotorcyklar

Poesi Polis Polis Pot...Skoj  • Skrivbordsbilder Sveriges Nollvision Till Minne Av...

Till Salu  • Upptäck VärldenVad Hände 1962 ?  •  Världens Giftigaste.. .Världens Underverk

footer image footer image